ODŻYWCZY PRZEPIS Z KUCHNI MACIEJA BENNEWICZA

ODŻYWCZY PRZEPIS Z KUCHNI MACIEJA BENNEWICZA

 Niebawem dwa czerwcowe wydarzenie w ramach Instytytutu Kognitywistyki…Pierwsze z nich to temat rzeka…Odchudzanie a zdrowe życie. Jak uzyskać i utrzymać dobrą wagę? Jak tworzyć zdrowe życie? O tym już 17 i 18 czerwca br. SERDECZNIE ZAPRASZAMY

Tymczasem na początek: Odżywczy przepis z kuchni Macieja Bennewicza.

Wybierz dojrzałe awokado. Owoc jest najlepszy do zjedzenia, gdy skórka sama z niego z chodzi. W Polsce dostępne są czarne i zielone awokado. Bardziej kaloryczne i mączyste są czarne.Jeden owoc wystarczy jako pełnowartościowy, sycący, odżywczy posiłek. Zedrzyj skórkę. Ostrożnie przekrój owoc na pół, tak żeby miąższ się nie rozpadł. Wyjmij pestkę.

Wnętrze skrop sokiem z cytryny. Odstaw.

Posiekaj ogórek kiszony (średni) pięć rzodkiewek, odrobinę szczypiorku.

Wszystko to wymieszaj z serem białym, najlepiej kozim lub owczym.

Masą wypełnij połówkę awokado.

Jeśli ser jest suchy możesz dodać odrobinę oliwy śmietanki lub majonezu.

Na szczycie ułóż oliwkę lub kawałek suszonego pomidora. Mało soli! Nie dojadaj chleba! Danie stanowi kompletny, odżywczy posiłek. Czas przygotowania ok. 5 minut. Smacznego.

szczegóły szkolenia na stronie Bennewicz Instytut Kognitywistyki w zakładce  Szkolenia OPEN -Odchudzanie a zdrowe życie